Stiftelsen Einar Belvén

Aktuellt

Aktuellt

Nansen Refugee Award med UNHCR i Geneve

IMG_8965.JPG

Nansen Refugee Award 

Vi hade äran att få deltaga vid utdelningen av Nansen Refugee Award 2017 i Geneve, Schweiz. Nansenpriset är ett pris som instiftades av FN 1954 till minne av Fridtjof Nansen, som 1921 av Nationernas Förbund utsågs till den första Högkommissiarien för flyktingar.

Bâtiment des Forces Motrices, Geneve, var platsen för ceremonin.

Bâtiment des Forces Motrices, Geneve, var platsen för ceremonin.

Zannah Mustapha, Vinnaren av Nansenpriset 2017

Zannah Mustapha, Vinnaren av Nansenpriset 2017

 
En solig dag i vackra Geneve.

En solig dag i vackra Geneve.

 

Zannah Mustapha, en nigeriansk advokat blev årets vinnare av UNHCR: s prestigefyllda Nansenpriset för att ha försett utbildning till föräldralösa barn efter terroristorganisationen "Boko Harams" attacker.

Mustapha inrättade skolan för föräldralösa och utsatta barn under 2007 efter att ha bevittat ett växande antal barn på gatorna i Borno-huvudstaden, Maiduguri, hjärtat av en uppror som kostat uppskattat 20 000 liv och förskjutit cirka 2,3 miljoner människor.

 
Ellinor Belven