Stiftelsen Einar Belvén

Aktuellt

Aktuellt

"Chokladmakarens Handbok" av Gustaf Mabrouk

 
PastedGraphic-10.png

Stiftelsen Einar Belvén har under 2018 beslutat anlita Gustaf Mabrouk som lärare för konditor YH-eleverna i Sverige. Detta för att komplettera deras grundutbildning med 2 dagars utbildning i chokladtillverkning. Som kurslitteratur används hans prisbelönta bok.

Gustaf Mabrouk är konditorn och chokladmakaren som brinner för choklad och hantverket bakom. Han blev svensk mästare i konditori redan som 19-åring och har sedan dess jobbat på allt från gourmetrestauranger i New York till hantverkskonditorier i Sverige. I dag är Gustaf Mabrouk en av få i Sverige som gör choklad från grunden, från böna till färdig chokladkaka. Han driver en egen chokladverkstad i Stockholm, är en flitigt anlitad kursledare och medverkar även i SVT-programmet Go kväll.

“För mig är choklad mer än en godisbit som man stoppar i munnen. Choklad är även ett material som man kan skapa i, vare sig det gäller att bygga fantastiska skulpturer till tävlingar, göra praliner till speciella evenemang eller desserter till kungliga banketter.”

Gustaf Marbouk

Under hösten 2018 tilldelade Måltidsakademien första pris till Gustaf Mabrouk för “Chokladmakarens Handbok”.

Måltidsakademiens motivering löd:
”Chokladhantverket är i fokus i denna inspirerande bok för den som vill fördjupa sig och finna nyttiga fakta. Kärleken till chokladen når nya höjder.”

”Chokladmakarens Handbok” vinner pris som bästa bok i sin kategori, 2018

”Chokladmakarens Handbok” vinner pris som bästa bok i sin kategori, 2018

Tillägg Juli 2019;
CHOKLADMAKARENS HANDBOK tog brons i WORLD GOURMAND AWARDS 2019 som avgjordes mellan den 3-7 Juli 2019 i Macao. Gourmand Awards är den viktigaste mathändelsen i världen när det kommer till publicerat material för kokböcker och vinböcker.

IMG_5095.jpg


 
Ellinor Belven